Australia

Welcome to Australia!

Viimein olemme täällä, reissun pääkohteessa! Saavuimme Balilta pohjoiseen Cairnsiin. Lentokenttä oli pieni, muita lentoja ei tullut yhtä aikaa, joten rajamuodollisuuksistakin selvittiin nopeasti. Varmuuden vuoksi rastitimme tullikaavakkeeseen, että mukana on lääkkeitä, vaikka lääkkeet olivatkin vain perus särkylääkkeitä ja allergialääkkeitä. Tästä syystä jouduimme tullikoiran tutkittavaksi, mutta siitäkin pääsimme nopeasti eteenpäin.

Balin jälkeen Australia tuntui suurelta mahtavalta. Kaikki oli moninkertaisesti isompaa – katujen leveys, jalkakäytävät, rakennukset… Ja ruoka-annokset. Balin kohtuukokoisten annosten jälkeen kukaan ei jaksanut syödä annostaan loppuun ensimmäisenä iltana.

Teiden leveys ja rakennuksien koko tuntuu Balin jälkeen valtavalta. Ero oli aikamoinen.
Joka päivä on satanut enemmän ja vähemmän. Sade on kuitenkin lämmintä trooppista sadetta, ja tulee yhtäkkisinä, lyhytkestoisia kuuroina. Lätäkköleikit ovat tietenkin sadesäällä parasta!

Hotellimme Cairns Colonial Club Resort on iso huoneistohotelli. Huoneessa on pieni keittiö: mikro, vedenkeitin ja sähköpannu. Ensimmäistä iltaa lukuunottamatta olemmekin tehneet ruuat huoneessa. Tiiviisti hotellilla ensimmäiset päivät ovat muutenkin kuluneet, sillä vatsatauti sai kiinni loputkin perheestä. Pari päivää meni rauhallisesti huoneessa makoillessa, onneksi on iso 36 neliön huoneisto.

Eilen pääsimme viimein liikenteeseen, juuri sopivasti Cairns festivaliin. Cairns on 150000 asukkaan kaupunki, ja bussilinjoja täällä kulkee hyvin. Matkustaminen on edullista, kokopäivälippu vain 3 euroa.

Festivaali täyttää koko kaupungin. Tapahtumia on ympäri kaupunkia: musiikkia, teatteria ja erilaisia esityksiä. Suurin osa tapahtuu keskustassa, esplanadin ja laguunin ympäristössä. Sinne mekin suuntasimme katsomaan lentonäytöstä meren yllä. Ilma oli sateinen, niinkuin viime päivät muutenkin, ja aina välillä saimme kunnon sadekuuron niskaan. Trooppinen sade on onneksi lämmintä.

Lentonäytös Cairnsin laguunin yllä.
Puppet show Esplanadilla.

Lentonäytöksen jälkeen odotimme paraatia, mutta sitä ei näkynyt. Ehkä se oli peruttu sateen vuoksi? Kiertelimme esplanadia ja katselimme erilaisia näytöksiä. Jäimme kuuntelemaan bändiä, katselemaan jättimarionettiesitystä.

Illan pimetessä tuhannet valot täyttivät esplanadin. Valot teemalla Reef lights valaisivat puut ja kävelytiet. Kohta laguunissa nousi upea vesivaloshow, jossa tanssivat vedet yhdistyivät upeisiin valoihin ja musiikkiin. Lapset (ja aikuiset) olivat ihastuneita. Suomessakin on kierretty katsomassa Lux Helsinkiä ja muita valonäytöksiä, mutta tämä kokonaisuus oli aivan eri luokkaa. Illan kruunasi vielä upea ilotulitus, jota seurasimme haltioituneena.

Vesivaloshow laguunissa oli upea. Kuvat taustalla, musiikki ja kerronta kertoivat riutan elämästä.
Reef lights Esplanadilla.
Esplanadin täyttävät valot olivat mielettömän upeita.
Joka puolella oli erilaisia valoesityksiä, jotka kaikki liittyivät riuttaan ja sademetsään.
Esplanadilla oli myös iso maailmanpyörä, ja paljon erilaisia esityksiä.
Illan kruunasi upea ilotulitus.

Loading

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *