Bali,  Ubud

Vesiputousten lumoissa

Ubudin lähistöllä, sademetsän siimeksessä, on kymmeniä vesiputouksia. Osa niistä on selkeästi yleisölle tehtyjä. Näissä tunnetuimmissa on hyvä reitti parkkipaikalta vesiputoukselle, ravintoloita ja kioskeja. Vähemmän tunnetuista sen sijaan löytyy upeita, salattuja helmiä, mutta ne ovat vaikeakulkuisempia, hankalampia löytää ja vaativamman reitin päässä. Mukana olevan taaperon vuoksi valitsimme kohteet helppokulkuisten joukosta.

Ensimmäinen vesiputous, jolle suuntasimme, oli tibumana, upea vesiputous viidakon keskellä. Jo kauan ennen kuin vesiputous näkyi, veden kohinasta tiesimme suunnan olevan oikea. Tämä 20 metriä korkea vesiputous virtasi upeana kovalla voimalla. Kävimme uimassa vesiputouksen altaassa, mutta itse putouksen alle ei voinut mennä, sen verran kova putouksen voima oli. Vieressä oli myös pienempi putous, uskomattoman hieno sekin. Sen alle pääsi suihkuun, kun kiipesi hankalan reitin kivien kautta. Kannatti.

Upealla Tibumanan vesiputouksella kävimme uimassa raikkaassa vedessä.
Tibumanan vieressä oleva pienempi putous, jonne saattoi kiivetä luonnon suihkuun.

Kiertoajelupäivänä kävimme myös Kanto Lampon vesiputouksella. Kanto Lampo ei ollut niin korkea, mutta sitäkin näyttävämpi, kun vesi virtasi alas kallioista rinnettä. Parasta Kanto Lampossa oli, että putouksen alle pääsi oikeasti suihkuun. Putouksen alla olisi voinut viettää pienen ikuisuuden, niin ihanaa se oli, mutta ihmisiä putouksella oli paljon tibumanaa enemmän, ja paljon jonottajia luonnonsuihkuun. Kokemus, jonka vertaista saa hakea!

Kanto Lampon vesiputous. Raikkaan vuoristoveden sataessa niskaan vesiputous oli mieletön kokemus, ja siksi lapsen ehdoton suosikki vierailemistamme vesiputouksissa.
Kanto Lampon ympäristöä.

Ubudin tunnetuin vesiputous oli vielä kokematta. Parin päivän kuluttua matkamme jatkui Sanurin satamaan, ja tämä Tegenungan vesiputous osui sopivasti melkein matkan varrelle. Auto haki meidät aamulla, ja ajoimme Tegenungan vesiputoukselle. Trooppisen viidakon keskellä noin 15 metriä korkea vesiputous putoaa alas kalliota pitkin. Matka putoukselle oli helppo, ja viereen oli rakennettu hieno Day Club Omma Bali, josta oli upeat näkymät vesiputoukselle.

Kävimme ensin katsomassa putouksen, ja menimme sitten Ommaan syömään ja uimaan. Ihmisiä ei ollut Omman puolella paljon, putouksella kyllä. Clubi oli hieno, ja oli ihana uida näitä maisemia katsellessa. Taaperon mennessä unille lähdin koululaisen kanssa uimaan vesiputouksen alla olevaan lampeen. Vesi oli viileää ja ihanaa. Vesi putosi tässäkin niin voimalla, ettei putouksen alle ollut asiaa. Sadekauden aikana, kun putous on todella runsas, ei olisi ollut asiaa edes lampeen.

Tegenungan vesiputous ja Omma Bali sijaitsevat upealla paikalla viidakon keskellä.
Omma Balin uima-altaassa oli hyvä ihailla vesiputousta.
Tegenungan vesiputous.

Vesiputouksen vieressä oli Bali swingin tapainen keinu, jossa keinuja sai kokea keinuvansa vesiputouksen yllä. Tämä oli riisiterassien keinuja matalammalla, ja näin myös lapsille sopiva. Ja kuinka ollakaan, sattumalta päällä oli myös upea viime reissulta ostettu mekko, joka sopi täydellisesti kuviin. Miten mahtava kokemus, ja mitä kuvia saatiinkaan!

Korkealla vesiputousten yllä. Keinun pitäjä osasi ottaa mielettömän hienoja kuvia juuri oikeista kuvakulmista, joten luovutin mieluusti kuvausvastuun hänelle.

Loading

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *