Australia,  Tasmania

Tasmania – häikäisevää kauneutta ja aikaa 50 vuotta sitten

Good morning. ❤️ Tähän näkyyn heräsimme aamulla Tasmaniassa, kun avasimme oven. Mikä mieletön maisema herätä uuteen päivään. Kaupungit vaihtuivat täysin toisenlaisiin maisemiin. Kaikkialla on niin rauhallista ja kaunista. Maisema on kumpuilevaa, vihreitä niittyjä ja lammaslaitumia. Talojen ovissa ei ole edes lukkoja maaseudulla, koska ei tarvitse olla. Auton ovia ei lukita edes kaupungissa.

Asumme pienessä pihamökissä mäen huipulla. Tämä näkymä on suoraan terassiltamme. Aitauksessa asuu hevosia ja lampaita.

Tulimme muutama päivä sitten tähän ihanaan perheeseen. Olemme täällä kaksi viikkoa HelpX sivuston kautta tekemässä töitä ruokaa ja majoitusta vastaan. Hobartista meitä oli vastassa perheen isä. Ennen suuntaamista uuteen kotiimme pääsimme tutkimaan hieman Hobartia , ja osallistumaan perheen isän pitämälle historialliselle hotellikierrokselle, jossa meidät toivotettiin kuohuviinin voimin tervetulleeksi.

Hobartin satama-alue oli kaunis alue.
Salamanca Hobartissa. Lauantaisin täällä on isot markkinat, nyt täällä oli paljon pieni kahviloita ja kauppoja. Söimme lounasta tässä aukiolla.

Asumme pienellä farmilla tunnin matkan päässä Hobartista, lähellä sympaattista pikkukylää nimeltä Cygnet. Tuntuu, että ajassa hypättiin taaksepäin noin 50 vuotta. Talo, jossa perhe asuu, on vanha talo kivi- ja puulattioineen. Käyttövesi on sadevettä, suihkussa ei siis lotrata. WC on kompostoiva. Talo lämpiää tietenkin puilla. Ruoka tehdään puuhellalla, sähkö tulee lähinnä lamppuihin ja puhelimen lataukseen. TV:tä ei ole, pari tablettia kuitenkin satunnaiseen sarjojen katseluun.

Talo on kodikas ja lämmin, vaikka ilma ei siltä aina tunnukaan. Puuhellan ääressä viihtyy koko perhe viileillä ilmoilla.

Tilalla on pari hevosta, muutama lammas, koiria ja kanoja, sekä viljelyä kotikäyttöön. Nyt on kevät, joten kasvu on vasta alussa. Olemmekin kunnostaneet kasvimaata ja aitauksia kesää varten. Kaksi viikkoa on edessä tässä ihanassa perheessä. Kaikki ovat todella ystävällisiä ja ovat ottaneet meidät niin hyvin vastaan.

Esikoinen pääsi jo ratsastamaan perheen isolla hevosella! Houdini oli suuri, mutta äärettömän rauhallinen hevonen.

Meidät on kutsuttu mukaan joka paikkaan, ja Suomesta ollaan todella kiinnostuneita. Eilen tutkimme englanninkielistä Kalevalaa, joka perheen isällä on. Isompi on saanut kaverin perheen 11-vuotiaasta, ja trampoliini on ahkerassa käytössä. Iltaruualla perheen vanhemmat pojat soittavat usein kitaraa taustamusiikiksi. Koti on todella kodikas ja lämmin, vaikka kivilattiat ovat kylmät. Täällä mieli lepää. ❤️

Perheessä on kolme suloista, lapsirakasta koiraa.
Perheenäiti leipoi eilen pullaa. Tulipa kotoinen olo!

Tullessamme oli hienoja, lämpimiä päiviä, ja yhtenä iltana pakkasimme retkivarusteet mukaan ja lähdimme rannalle grillaamaan. Matkalla ihailimme näkymiä kauniille Bruny Islandille. Päivä oli lämmin, mutta meri vielä 10 asteista. Silti kaksi neitokaista uskaltautuivat uimaan! Rannalle tuli myös perheen ystäviä, jotka toivat syötävää tullessaan. Retkipataan sytytettiin tuli, ja grillattiin tortilloita eri täytteillä. Kylmälaukussa oli olutta, ja lapsille limuja. Illan pimetessä nuotio hiekalla lämmitti, ja tunnelma oli ihana.

Rannalla oli kaunista, ja päivä oli lämmin. Isommat lapset uskaltautuivat jopa uimaan 10-asteiseen mereen.
Auringonlaskussa rannalla oli uskomattoman kaunista.

Tasmania on täynnä uskomattomia luontokohteita, mäkistä maastoa, merenrantaa, lampaita ja muita eläimiä. Tienvarsilla varoitetaan vuoroin wallabeista, mustista joutsenista ja tasmanian tuholaisista. Paikallisia villieläimiä on paljon meidänkin mökkimme ympärillä. Yhtenä iltana puussa istui opossumi, eilen terassin edestä juoksi tasmanian devil. Paikalliset ajavat hiekkateilläkin todella kovaa, myös iltaisin, ja kuolleita wallabeja on tien varsilla päivittäin.

Lampaita täällä on todella paljon joka puolella. Kävelyllä tuli tunne, että joku tuijotti.
Uskomattomia maisemia kävelylenkin varrelta.

Meidän yöpaikkamme on pieni mökki pihapiirissä, mäen huipulla. Kiipeäminen sinne vie sen verran aikaa, että kovin montaa kertaa päivässä ei edestakaisin viitsi kävellä. Mökki on tilava, joskaan sähköä tai vettä siellä ei ole, eikä siis myöskään lämmitystä. Yöt ovat olleet kylmiä, n. 10 astetta, joten öisin on saanut vetää lisäpeittoja päälle.

Pari päivää sitten kävimme Snug Falls vesiputouksilla. Reitti sinne oli vaellusreittien mukaan 3 vaikeustasolla, joten hieman mietitytti, miten pienempi selässä pääsisi kulkemaan. Reitti oli kuitenkin todella helppo, parin kilometrin pituinen, vain muutamia puun juuria tiellä. Putoukset olivat hienot, vaikka lähipäivinä ei juuri ollut satanut. Uimaankin siinä olisi päässyt, mutta viileä keli ei houkutellut uimiseen.

Snug Falls. Reitti tänne oli helppo, hyvä lastenkin kävellä.

Tänään sen sijaan oli sadepäivä, ja kävelimme farmiperheen kanssa läheiselle pienelle vesiputoukselle. Pienin jäi nukkumaan päiväunia, onneksi, sillä reitti oli todella haastava. Matka oli vain reilun kilometrin, mutta kiipesimme lähes pystysuoria rinteitä ylös, ja samanlaisia alas, useampaan kertaan. Farmiperheen äiti kieri yhden rinteen alas kaatuessaan, ja esikoinen kaatui pariinkin kertaan. Ei kuitenkaan sattunut, ja hauskaa meillä oli metsää ja putousta tutkiessa!

Reitti takapihan vesiputoukselle ei sen sijaan aina ollut helppo, mutta sitäkin hauskempi.
Vähän isompia saniaisia, kuin Suomessa.
Putous oli pieni, mutta kaunis.

En malta odottaa, mitä Tasmania tuo vielä tullessaan! Täällä olisi niin paljon nähtävää, ettemme ehdi nähdä kuin murto-osan tässä parissa viikossa. Tämä on kuin eri maailma Queenslandiin verrattuna, ja shortsit voi jättää rinkan pohjalle. Johan tässä menikin lähes kolme kuukautta pelkissä kesävaatteissa!

Hyvää yötä, Tasmania.

Loading

15 kommenttia

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  Omalla viiden viikon Australian matkallamme Tasmania ei mitenkään olisi sopinus aikatauluun järkevästi. Saari kuitenkin kiehtoo, ja siellä käymme varmasti patikoimassa seuraavalla Australiaan kohdistuvalla matkallamme. Ja on kyllä kauniita maisemia auringonlaskuineen!

 • Laura Olin

  Wow, voin vain kuvitella miten mahtava tämä kokemus on lapsille. Ja muutenkin, tosi mielenkiintoista. En ollut tuollaisesta sivustosta kuullutkaan. Maisemat näyttävät todella kauniilta. Ihanaa reissunjatkoa!

 • Cilla Maria Travel

  Wau, täältä päin maailmaa tuleekin vain harvoin juttuja vastaan! Mielenkiintoista nähdä, millaista Tasmaniassa on. Luonto ainakin vaikuttaa upealta, ja tuolla viihtyisi itsekin 🙂

  • admin

   Luonto täällä on tosiaan aivan upea. Olisin viihtynyt täällä paljon pidempäänkin, ihana paikka ja niin paljon nähtävää.

 • Sarianne / Matkalla kaikkialle

  Todella hieno kokemus varmasti, kun pääsee näkemään myös paikallisten arkea ja yöpymään oikeassa kodissa! 🙂 Tasmania ei valitettavasti omaan Australian matkaani mahtunut, joten mielenkiintoista kuulla enemmän paikasta.

 • Pirkko / Meriharakka

  Tasmaniassa olisi kyllä kiva käydä. Australiassa on tullut käytyä parikin kertaa, muttei vielä (ja ehkei koskaan) tuolla. Tuttavapariskunnan tytär päätyi tuonne naimisiin ja asumaan – on siinä vähän matkaa matkustaa lapsenlapsia, nyt niitä on kait jo kaksi, tapaamaan!

 • Aila ja Juha

  Onpa teillä mielenkiintoinen tapa matkustaa tuo paikallisen asukkaan auttaminen. Siinä tuntuu olevan jotain samanhenkistä kuin meidän kodinvaihtolomissamme, vaikka niissä ei yleensä mitään auttamista edellytetä. Mutta asuminen paikallisessa kodissa on ihan jotain muuta kuin hotelleissa muiden turistien keskellä. Ja onpa myös mielenkiintoinen paikka. Australia on meilläkin välillä ollut puheissa, mutta toistaiseksi ei ole vielä matkustus toteutunut. Oli kiva lukea tästä ja tunnelmistanne. Aila

  • admin

   Tosiaankin, kodinvaihtolomissa on pitkälti samaa ideaa. Pääsee ihan eri tavalla osaksi paikallista arkea ja elämää, kuin hotellilomilla. Olemme todella tykänneet tästä! Ja samalla saaneet paljon uusia ystäviä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *