Australia,  Rockhampton

Synttäripiknik vuoren huipulla

Eilen juhlittiin synttäreitäni! Aamu alkoi tuttuun tapaan farmitöissä, ihanien eläinten parissa. Esikoinen oli tehnyt lahjaksi ihanan maalauksen, lisäksi sain lupauksen tehdä tämän reissun aikana jonkun ihanan elämysreissun, joka tarkemmin katsotaan, kun reissun suunnitelmat taas selkiytyvät.

Kun nukutin pienintä päiväunille, muut leipoivat synttärikakun. Se pakattiin mukaan yhdessä muiden piknikeväiden kanssa ja suunnattiin Rockhamptonin liepeille, mount Archerille. Parkkipaikalta lähti upea näköalatie, jonka hienoissa maisemissa nautimme synttäripiknikin.

Matkalla mount Archerille. Sen verran jyrkkä oli nousu, että korvat menivät lukkoon.
Upeat maisemat synttäripiknikille. ❤️
Maisemia mount Archerilta Rockhamptoniin.

Kiersimme vielä toisenkin luontopolun, joka lähti parkkipaikalta toiseen suuntaan. Näimme upeita maisemia, ja lauman Australian brush turkeyita. Ei hullumpi tapa viettää synttäreitä. ❤️

Luontopolulla näimme paljon Australian brush turkeyita, ja pieniä liskoja.
Upeat maisemat täältäkin näköalapaikalta.

Tänään vietimme päivää ensimmäisen farmiperheemme luona. Olemme käyneet siellä kylässä pari kolme kertaa viikossa, paitsi silloin kun olimme kipeänä. Tytöistä on aina kiva päästä uimaan yhdessä ja hoitamaan eläimiä. On myös kiva nähdä muuta perhettä ja kuulla paikallisesta kulttuurista. Varsinkin perheen isä on kertonut paljon paikallisista tavoista.

Illalla pienin ehti napata pihan pensaasta pari marjaa suuhun, siitä huolimatta, että olin parin metrin päässä. Kysyin nopeasti farmiperheemme äidiltä, mikä pensas voisi olla kyseessä, ja onko se myrkyllinen. Pensas on luultavasti duranta, ja Googlen mukaan marjat ovat myrkyllisiä, jopa vaarallisen myrkyllisiä, joskin varmaa tietoa ei ole.

Duranta erecta, joita pihassa on useita. Tämän pensaan ulkonäkö, ja etenkin marjojen ulkonäkö, ei unohdu.

Soitto Australian myrkytystietokeskukseen varmisti pensaan durantaksi, mutta että se on vain lievästi myrkyllinen, aiheuttaa vatsakipuja ja oksentelua, ja sitäkin yleensä vain, jos on syöty suuria määriä raakoja marjoja. Parista kypsästä marjasta ei pitäisi tulla mitään. Toistaiseksi ainakaan ei mitään oireita olekaan, toivottavasti ei yön aikana tulekaan!

Loading

8 kommenttia

  • admin

   Meillä on Brisbane pian edessä, uskon myös, että tykätään siitä! Ja tosiaan säikäytti kovasti, meni koko ilta ja yö aika jännityksessä.

 • Pirkko / Meriharakka

  Australiasta, jo vuosien takaa, on jäänyt mieleeni pettymys siitä, että matkatoimiston (silloin kaukomatkat tavattiin vielä useimmiten ostaa pakettimatkoina) sivuilla oli kuvia valkoisista hiekkarannoista – ja perillä sitten selvisi, että eihän niiltä saa mennä uimaan, niiden meduusojen takia. Australia taitaa olla manner, jossa on paljon kaikenlaista ainakin vähän vaarallista, teidänkin kokemuksiin viitaten!

  • admin

   Tosiaankin! Vaikka suurin osa onkin helposti vältettävissä. Nyt vielä saa uida, ennen meduusa-aikaa, täytyy nauttia siitä. Varmasti on ollut iso pettymys!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *