Singapore

Singaporea ristiin rastiin

Pari päivää Singaporessa on kulunut todella nopeasti. Seikkailimme Chinatownin kujilla, ihastelimme sen temppeleitä. Chinatownin kadut täyttyivät turismirihkamasta ja edullisista kiinalaisista ravintoloista. Vieressä oli myös iso market hall täynnä toinen toistaan täydempiä kojuja. Duriania myytiin joka toisessa kojussa, ja tuoksu kaduilla oli sen mukainen – esikoinen kulki nenästä kiinni pitäen, ja meni aina mahdollisimman kauas duriania myyvistä kojuista. Myönnetään, että itsekin teki mieli pitää nenästä kiinni. Ostettavaa olisi ollut vaikka ja kuinka, mutta laukkujen rajallisuuden vuoksi tyydyimme magneettiin ja passikoteloon.

Chinatownin katuja tutkimassa.

Kävimme myös kiertelemässä toisenlaisia kauppoja, niitä Singaporen ydinkeskustan isoja kauppakeskuksia. Ero Chinatownin kojujen ja pilvenpiirtäjien välillä on aikamoinen. Ostoskeskuksia oli vieri vieressä, paljon myytiin elektroniikkaa. Me kotimme löytää hyvää harjaa, sitä ei löytynyt (sen sijaan useampia muovisia löytyi).

Taivaisiin kohoavat pilvenpiirtäjät.

Suuntasimme myös hotellimme lähellä olevaan Little Indiaan, ja haaveilimme hyvästä intialaisesta ruuasta. Paikka oli sympaattinen, pieni kylä keskellä pilvenpiirtäjiä, mutta mitään intialaista sieltä ei löytynyt. Kadut olivat täynnä turkkilaisia ravintoloita, ja niiden keskellä kohosi Sultan moskeija. Kaikilla alkoi olla jo nälkä, ja pienimmällä iso nälkäkiukku, joten emme ehkä jatkaneet tarpeeksi pitkälle. Yhden pienen katukojumaisen intialaisen ravintolan löysimme, ja sieltä saimme todella hyvää – ja tulista – ruokaa.

Little India pilvenpiirtäjien keskellä. Tai Little Turkey, kun ei ainakaan näistä kortteleista mitään intialaista löytynyt.

Merlion-patsas kuului pakollisiin turistinähtävyyksiin. Sinne meinasimme mennä jo ensimmäisenä päivänä, mutta silloin oli Singaporen kansallispäivän kunniaksi ilmaiskonsertti Gardens By The Bayn niityllä. Kaikki sinnepäin tulevat metrot olivat tupaten täynnä ihmisiä, konserttialueelle sai jonottaa tunnin jo kauan ennen sen alkua, ja metron hisseihin oli piiiitkät jonot. Totesimme siis rattaiden kanssa helpoimmaksi jättää sen seuraavaan päivään. Merlion-patsaalla parveili paljon ihmisiä, ja muutamia hyvä (ja hauskoja) kuvia saimme.

Merlion-patsaalle kävellessä tuli jano.

Lentokentältä tullessa esikoinen näki ikkunasta ison leikkipuiston, jonne ehdottomasti halusi. Kartasta löysimme sen olevan East coast park. Metro ei mennyt lähelle, mutta bussi meni aivan viereen, joten sunnuntaipäivän päätimme käyttää puistopäiväksi. Puisto oli todella iso, kilometrien mittainen, ja siellä oli useampikin leikkialue. Ensimmäisellä oli iso kiipeilyteline ja kiipeilyrata korkeuksissa. Tämän suorittamisessa oli haasteita itselläkin, mutta hyvin siitä suoriuduimme molemmat. Täällä oli myös ihana vesileikkipaikka, jossa molemmat viihtyivät pitkän aikaa viilentymässä.

Ylös ja eteenpäin! Tässä leikkipaikassa riitti haasteita, ja ylös kipuaminen kävi ihan urheilusuorituksesta.
Vesileikkipaikat olivat ihan parhaita kuumina päivinä. ❤️

Pienemmän nukkuessa rattaissa kävelimme seuraavaan leikkipuistoon. Matkalla nurmialue oli täynnä paikallisia piknikillä. Puisto oli todella suosittu paikallisten keskuudessa etenkin näin viikonloppuisin. Puistosta löytyi grillejä, jotka olivat kovassa käytössä, musiikki soi ja karaokea laulettiin. Rantakin oli vieressä, mutta se ei ollut uimakelpoinen, sen verran likaista vesi oli.

Mekin haimme kahvilasta juomat, ja pidimme hetken piknikiä nurmikolla ennen leikkipuistoon tutustumista. Marine Coven leikkialue oli iso, mutta päivä oli kuuma, ja tässä vaiheessa lapset olivat jo kaikesta katselemisesta ja kuumuudesta sen verran väsyneitä, etteivät jaksaneet touhuta puiston puolella kauaa. Ehdottomasti käymisen arvoinen puisto kuitenkin! Ruokapaikkoja puistossa oli paljon, kahviloista McDonald’siin. Täällä olisi ollut myös skeittipuisto, pyörän vuokrausta ja paljon muuta tekemistä.

Marine Cove ranta oli siisti, mutta vesi ei houkutellut uimaan. Vähän matkan päässä odottavat sadat rahtilaivat eivät ainakaan auttaneet asiaa, eikä kukaan täällä uinutkaan.
Piknikseurueita sunnuntaipäivän vietossa.

Singaporesta tykkäsimme kaikki: ihana ja monipuolinen kaupunki, jossa olisi ollut tutkittavaa vielä vaikka kuinka pitkäksi aikaa! Kaikki ovat kehuneet Singaporen eläintarhaa, jonne nyt emme valitettavasti ehtineet. Toivottavasti vielä joskus pääsemme tänne takaisin!

Näkymä Hotel Traveltinen kattoterassilta illalla.

Loading

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *