Singapore

Gardens By The Bay – keidas keskellä pilvenpiirtäjiä

Ensimmäinen päivä Singaporessa! Lentokoneessa nukutun yön jälkeen aikaero tasaantui melkein itsestään. Menimme koko porukka nukkumaan eilen klo 21, Suomen aikaa klo 16, ihan tyytyväisinä, ja nukuimme aamuun asti. Varaukseemme ei kuulu aamupala, mutta onneksi naapurissa on iso food hall, missä on kymmenittäin ruokakojuja. Aamupalan saimme muutamalla eurolla – miehelle ja esikoiselle toastia ja smoothieta, itselle kanaa ja riisiä – vakioruoka pienen allergikon kanssa. Turisteja food hallissa ei näkynyt, vaikka paikka olikin suosittu.

Mangosmoothieta aamupalaksi. Smoothie maksoi 4 Singaporen dollaria, eli n. 2,5 euroa. Ruoka-annokset maksoivat 6-7 $

Singaporen metrokartta on selkeä, metro löytyi helposti, ja matkat saa maksettua suoraan luottokortilla. Yksi matka maksoi vajaan euron. Eksymättä pääsimme siis perille Gardens By The Bayhin, valtavaan ulkoilmapuutarhaan, jonka korkeat puutaideteokset näkyvät kauas ja ovat yksi Singaporen maamerkeistä. Vieressä kohosi luksushotelli Marina bay sands, jonka 57. kerroksen näköalapaikalla kävimme kuvaamassa Singapore Skyline.

Marina bay sands – luksushotelli, jonka katolla oli valtava uima-allas. 
57. kerroksen näköalatasanteelta Singapore skyline näytti upealta.
Näkymä Gardens by the bayn yli rahtilaivojen täplittämälle merelle. 

Gardens By The Bayssa kului aikaa useampi tunti eri alueita kierrellessä. Pienempi nukahti rattaisiin, vaikka ei ole nukkunut rattaissa yli vuoteen (päiväunille on kelvannut vain sänky, tai kantoreppu). Toinen toistaan hienompia alueita tuli eteen kierrellessä, kuvat puhukoon puolestaan.

Gardens By The Bay.
Pitkin polkuja kulkien, aina avautui uusia, erilaisia alueita. 
Vesiputouksia, puroja ja vihreitä alueita. 
Toinen toistaan ihanampia näkymiä avautui joka suuntaan. 

Alueen toiselta laidalta löytyi lasten suosikkipaikka: leikkipaikka ja iso splash park! 30 asteen lämpö ja päiväntasaajan kosteus oli äkkiseltään lapsille hieman liikaa, joten viilennys oli tervetullutta. 💦

Ihana iso splash park! Pienille oli myös oma puoli. 

Gardens By The Bayssa vierähti helposti koko päivä, ja sinne kannattaa tosiaan varata aikaa. Lapsille uimapuvut mukaan! Ruokapaikkojakin alueelta löytyi useita, sekä perinteistä että McDonald’s. Lapset toivoivat tänne huomennakin, mutta ehkä huomenna keksitään jo jotain muuta. ☺️

Loading

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *