Australia,  Rockhampton

Rockhamptonin kierroksella

Kaikki ovat jo suurinpiirtein parantuneet, ja olemme päässeet tutkimaan Rockhamptonia. Pari päivää sitten miehen vielä toipuessa kävin lasten kanssa kiertämässä Rockhampton Zoon. Eläintarha oli ilmainen, ja sieltä löytyi paljon paikallisia eläimiä. Wallabeja, kenguruita, koalia, krokotiileja, saukkoja, simpansseja, liskoja… Paljon riitti ihmeteltävää.

Kenguruilla ja wallabeilla oli ruokinta-aika.
Dingo. Pienempi huusi dingohäkin vieressä innoissaan ”Eiva!”. Eiva (siis Ava) on farmiperheemme yhden koiran nimi, ja Milon mielestä se tarkoittaa kaikkia koiria.

Zoon vieressä oli Rockhamptonin Botanic Gardens, jonne seuraavaksi suuntasimme. Ensimmäiseksi löysimme ihanan ison leikkipuiston. Puistossa oli paljon isoja kiipeilytelineitä, soitinvälineitä, keinuja, ja kuten jokaisessa puistossa, kaasugrillit ja iso kasa piknikpöytiä. Puistoissa pidetään usein esimerkiksi lasten synttäreitä. Sen sijaan hiekkalaatikoita puistoista ei yleensä löydy. Tämän puiston suosikiksi nousi kahden istuttava keinu, jossa toisella puolella oli vauvakeinu ja toisella normaali keinu. Lapset keinuivat tässä yhdessä vaikka kuinka kauan. Näitä pitäisi saada Suomeenkin!

Näitä keinuja pitäisi saada Suomeenkin! Isommat lapset keinuivat näissä paljon pienempien kanssa, samoin aikuiset. Itsekin keinuisin paljon mieluummin yhdessä taaperon kanssa, kuin antaisin uudestaan ja uudestaan vauhtia maasta käsin.

Riittävästi keinuttuamme kiersimme puutarhan. Japanilainen puutarha oli hienosti tehty. Toiselta puolelta puutarhaa löytyi kaunis vesiputous. Ja toinen puoli rajoittui rantaan, jossa oli satoja lintuja. Lenkkeilijöitä oli myös paljon liikkeellä. Todella kaunis puisto.

Rockhampton Botanic Gardens.
Rannassa ja pienellä saarella oli satoja lintuja.

Eilen pääsimme jo koko perheellä liikkeelle, ja lähdimme Rockhamptonin keskustaan. Keskusta oli selkeästi tehty autoille, ja sitä ei voinut sanoa kauniiksi. Kiertelimme ostoskeskusta, ja löysimme kaikki tarpeelliset asiat: koalaruokalapun pienimmälle, adapterin (koska yhden adapterin varassa oleminen on aika lailla hankalaa) ja juuriharjan, koska haluan pestä kaikki likaiset eläinten astiat.

Rockhamptonin keskusta oli selkeästi autoille suunniteltu, eikä missään nimessä kauneimmasta päästä. Muuten kaupunki on selkeä ja kivan kokoinen, kaikki helposti saavutettavissa. Asukkaita kaupungissa on n. 60 000.

Ostoskeskuksesta kävelimme Fitzroy Riverin varteen, jossa olikin jo erinäköiset maisemat. Löydettiin kiva leikkipuistokin, mutta kaikilla oli jo niin kova nälkä, että se sai jäädä tällä kertaa. Vieressä oli todella hyvä kiinalainen buffet, jossa jokainen sai mahansa täyteen. Pieninkin, joka saa nykyään jo syödä riisiä, ja söikin sitä monta kulhollista!

Keskustan puisto Fitzroy Riverin varressa oli jo huomattavasti kauniimpi.

Tänään oli todella kuuma päivä, lämpötila kohosi 34 asteeseen, kun yleensä ollut 25-28 asteen välillä. Lähdimme Kershaw Gardeniin, koska siellä oli lapsille vesileikkejä. Puisto oli kaunis kävellä näin kuivaankin aikaan. Vesileikkialue oli kiva, molemmille löytyi tekemistä. Vieressä oli myös iso puisto, jossa oli normaalin vaijeriliukuradan lisäksi myös pienten istuimella varustettu vaijerirata.

Kershaw Gardensin pieni vesileikkialue, josta oli paljon iloa kuumana päivänä.

Puistoreissun jälkeen kulutimme pienimmän päikkäriajan läheisessä jättimäisessä ostoskeskuksessa. On paikallinen koulujen kevätloma, ja väkeä oli paljon liikkeellä. Minja huomasi yhtäkkiä kakadu keskellä ostoskeskusta, ja kyllä, se oli oikea. Vieressä oli myös koala, jota Minja katseli miettien, että ajattele kun se olisi elävä. Ja kyllä, se oli. Kevätloman kunniaksi ostoskeskuksessa oli wildlife esittelyjä, ja esillä koalan ja kakadun lisäksi erilaisia liskoja ja lintuja.

Koala Stockland Rockhamptonin ostoskeskuksessa. Aikamoinen yllätys kauppakeskusta kiertäessä!

Keskustakiertelyn jälkeen oli ihana palata farmin rauhaan, jossa Joe Joe toivotti meidät heti tervetulleeksi.

Farmille on aina ihana palata, kun Joe Joe toivottaa meidät iloisesti tervetulleeksi.

Loading

2 kommenttia

  • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

    Rockhampton vaikuttaa oikein viihtyisältä kaupungilta.

    Heh, tosiaan varsin näppärältä näyttää tuo keinu, eipä ole sellaisia tullut Suomessa vastaan. Puutarhat yleisestikin ovat kivoja kohteita, ja japanilaiset taitavat olla omia suosikkejani.

    • admin

      Japanilaiset ovat kyllä hienoja. Tällaisesta keinusta täytyy laittaa Suomessa vinkkiä jollekin kaupunkisuunnittelijalle!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *