Australia,  Rockhampton

Pyöräretki farmilla

Farmialue on iso, ja tutkimista riittäisi pihapiirin ulkopuolellakin. Niinpä, kun tytöt olivat tänään lähdössä alas joelle leikkimään, ja lähdin mielelläni heidän mukaan tulkiksi. Otimme pyörät alle, sillä joelle oli hieman matkaa. Hevoset olivat tulleet aitauksestaan ulos, ja seisoivat tien reunalla syömässä.

Reissun aluksi kävimme alpakoita ja vuohia syöttämässä.

Aikamme hevosia siliteltyämme jatkoimme syöttämään alpakoita ja vuohia. Millie kertoi tarinoita heidän entisistä eläimistä. Eläinten aitauksilta jatkoimme pyöräilyä kohti jokea. Lapset jäivät hetkeksi leikkimään kuivuneeseen joenuomaan, johon lapset olivat tehneet majoja ja keinuja. Joen rannalla kasvoi villejä appelsiinipuita, joista otimme appelsiineja evääksi.

Kuivunut joenuomaan. Jos sataa paljon vettä, tämäkin joki täyttyy. Niin ei ole käynyt pariin vuoteen, joten tänne oli tehty hienot majanrakennusleikit.
Joen rannat olivat täynnä luonnon omia keinuja ja kiipeilyköysiä.
Villiappelsiinit olivat hyviä, mutta kirpeitä, melkein kuin sitruuna.

Hetken matkaa poljettuamme pääsimme joelle. Joen rannalla oli suuri puu, jota kutsuttiin piknikpuuksi. Sen suurten oksien suojassa oli hyvä pitää eväsretkiä, ja puuhun oli myös helppo kiivetä. Millie ehdotti, että menisimme joelle kanooteilla. Puun alla oli kaksi isoa kanoottia sekä kolme pientä lasten kanoottia. Isot kanootit olivat niin hämähäkkien peittämät, että valitsimme pienet. Puun alla näimme myös valtavan suuren, karvaisen hämähäkin. Millie oli varma, että se on tarantella. Myöhemmin kuitenkin kuulimme sen olevan huntsman, suuri, mutta vaaraton hämähäkki.

Suuren piknikpuun varjossa oli hyvä nauttia eväät.

Joki oli aivan täynnä vesikasveja. Kauempaa katsottuna oli mahdotonta huomata, että siellä vettä olikaan. Katselimme jokea ja totesin, että uimaan tuonne en ainakaan menisi. Melominenkin oli vaikeaa. Pääsimme kuitenkin etenemään jonkun matkan, kun huomasimme perheen koiran seuraavan meitä. Koiran uiminen oli vaikeaa vesikasvien seassa. Koitimme Millien kanssa saada koiran kanoottien kyytiin, ja saimmekin koiran nostettua kanootin päälle.

Onko tuolla kaikkien vesikasvien alla todellakin joki?

Lähdin melomaan rantaa kohden, ja silloin kanootti alkoi keinua koiran painosta. Hetkeksi sain painoa korjattua, mutta lopulta kaaduimme molemmat veteen. Onneksi olin Millien kehotuksesta jättänyt aurinkolasit pyörän koriin. Vesikasvien peittämänä kiipesin takaisin kanoottiin, ja tyydyimme ohjaamaan koiran sekä itsemme pikimmiten rantaan. Suurimmat vesikasvit pois saatuani uintireissu tuntui vaan virkistävältä, joskin seuraavalla kerralla koitan pysyä kanootin kyydissä.

Oli siellä, ja aika syvä joki olikin! Hieman vedenpintaa näkyy kuvassa keskimmäisen kanootin takana.

Pyöräretken jälkeen kävin tutustumassa toiseen farmiin, sillä pienenä yllätystekijänä, me muutetaan huomenna! Farmiperheemme ystäväperhe on lähdössä kolmen viikon reissuun, ja heidän loman ajaksi sopimansa farmiapulainen oli yllättäen perunut tulonsa. Perheet olivat keskustelleet, ja pestasivat meidät tilalle. Farmiapulaisten homma vaihtuu siis oikeiksi farminhoitajiksi! Töitä oli paljon, ja paljon muistettavaa, mutta eiköhän me selvitä… Tästä kuitenkin lisää, kunhan ollaan saatu muutettua uuteen osoitteeseen.

Loading

18 kommenttia

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *