Matkavalmistelut

Mistä kaikki alkoi?

Kun reissuhaaveet alkoivat kirkastua mielessä ja maa oli valittu, oli käytännön järjestelyjen aika. Onnistuvatko poissaolot töistä? Entä esikoisen koulu, miten se järjestetään? Pienempi on vakavasti moniallerginen, olisiko tällainen reissu edes mahdollista hänen kanssaan?

Aikuisten työjärjestelyt olivat loppujen lopuksi yksinkertaiset. Toinen olisi joka tapauksessa vielä hoitovapaalla pienimmän kanssa, ja toinen opiskelee opintovapaalla verkko-opintoja, joiden opiskelu onnistuu myös ulkomailta. Seuraavaksi oli aika kysyä suunnitelmista tulevan tokaluokkalaisen koulusta. Esikoisen koulun rehtori oli myös innostunut suunnitelmistamme, ja kannusti kokemukseen, jonka vertaista lapsi ei koulusta voisi saada. Kotiopetukseen on tietenkin aina mahdollisuus, mutta lain puitteissa se täytyy järjestää itse kirjoja myöten. Freinet-koulu, jossa lapsemme on, kannusti ulkomailla oppimiseen, ja antoi ilman muuta mukaan kaikki tarvittavat kirjat. Opettaja jopa tulosti mukaan syksyn matikankokeet, erilaisia keskustelupohjia ja muuta tarpeellista, ja osti ihanan muistikirjan reissupäiväkirjaa varten. ❤️ Kun muut saivat ensimmäisen luokan todistuksen, lapsemme sai todistuksen ja toisen luokan matikankirjat.

Entä sitten asuminen Suomessa? Talo tyhjilleen siksi aikaa, talo vuokralle vai mitä ihmettä? Olimme jo pidemmän aikaa suunnitelleet muuttoa lähemmäs keskustaan, ja nyt olisi sille loistava aika. Päätimme siis laittaa talon myyntiin ja toivoa, että se menisi alkukesän aikana, niin siitä ei tarvitsisi huolehtia. Jos ei, niin talo jäisi tyhjilleen reissumme ajaksi.

.Australiassa haluamme tehdä vapaaehtoistyötä paikallisissa perheissä, joten seuraavaksi oli aika alkaa etsiä perheitä. Tästä lisää myöhemmin. Mukavaa viikkoa sulle!

Loading

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *