Australia,  Cairns

Junamatka menneeseen

Kuranda on ehdoton must-visit Cairnsissa matkaaville: pieni, sympaattinen kylä vuoristossa sademetsien keskellä. Kurandaan onkin rakennettu Skyrail, maisemahissi, joka kulkee sademetsän yläpuolella, upeilla näköaloilla. Lisäksi Kurandaan kulkee hieno vanhan ajan juna, joka mutkittelee ohi vesiputousten ja vuoristojen.

Meidän Cairns -viikon ajan Skyrail oli huoltotauolla. Päätimmekin mennä Kurandaan bussilla, ja tulla junalla takaisin. Koska bussin tiedot olivat hieman hatarat, varmistimme vielä edellisenä päivänä bussipysäkiltä, että bussi varmasti kulkee. Ja matkaan päästiin.

Bussissa matkalla Kurandaan. Nousu vuoristoteitä pitkin oli niin nopeaa, että korvat menivät lukkoon.

Bussimatka kesti 40 minuuttia, ja maksoi vain 7 dollaria. Tie nousi jyrkästi ylös kapeita vuoristoteitä. Perillä suuntasimme heti Koala Gardeniin, mitä lapset olivat jo monta päivää esitteistä katsoneet. Paikka oli paljon pienempi kuin ajattelin, vain ison kotieläinpihan kokoinen. Sieltä löytyi kuitenkin krokotiilejä, liskoja, wombatteja, quokkia ja erilaisia pieniä yöeläimiä. Ja niitä, mitä eniten odotimme: koalia ja wallabeita.

Koalia oli paljon, ja ne olivat supersuloisia. Suurin osa nukkui, osa jaksoi hieman herätä syömään eukalyptusta tai katselemaan vierailijoista. Lisämaksusta koalaa pääsi myös silittämään, tai jos oli lähes aikuisen mittainen, sen sai myös ottaa syliin. Esikoinen halusikin ehdottomasti kuvan, kun silittää koalaa, ja olihan se sympaattinen!

Ihanat, ihanat koalat.
Krokotiilejakin oli monta.
Koalat olivat meidän kaikkien suosikkeja.

Ehkä parasta oli kuitenkin wallabien aitaus, missä wallabit olivat vapaana isolla alueella. Alueelle pääsi kävelemään, ja mukaan sai ottaa ruokaa wallabeille. Kesyt otukset tulivat syömään kädestä, ja niitä sai silittää. Lapset olisivat viihtyneet täällä vaikka kuinka kauan. Köysillä oli rajattu tilat, missä wallabeja ei saanut häiritä, mutta tietenkin pienempi karkasi sinne heti tilaisuuden tullen.

Ihanat wallabit olivat todella kesyjä.
Molemmat lapset viihtyivät näiden seurassa vaikka kuinka kauan.

Maltoimme lähteä Koala Gardenista vasta, kun alkoi tulla nälkä. Montaa ruokapaikkaa ei keskustassa näkynyt olevan auki, mutta löysimme saksalaisen pikaruokapaikan bratwursteineen. Pienemmän nukkuessa päiväunia ruuan jälkeen kävimme esikoisen kanssa kävelemässä viidakkopolulla. Kurandan ympäristössä oli paljon luontopolkuja, joita pitkin sai tutkia sademetsää ja Barron Fallsin vesiputousta. Me tyydyimme kuitenkin kävelyyn lähimmillä metsäpoluilla. Kurandassa olisi myös tunnettu Rain forest market, mutta se oli juuri tiistaina kiinni.

Kurandan keskustasta lähti useita kävelypolkuja sademetsään ja läheisille vesiputouksille.

Iltapäivällä suuntasimme kulkumme juna-asemalle, josta Kuranda Scenic Railway kuljettaisi meidät takaisin. Juna oli hieno vanhan ajan juna, johon astuessa tuntui astuvansa vuosikymmenten taakse. Kaiuttimista kertova selostus kertoi myös paitsi maisemista, myös junan ja lähialueen historiasta. Juna pysähtyi ensin Barron Fallsilla, missä oli aikaa ihastella maisemia. Sen jälkeen juna kuljetti matkustajat läpi upeiden vuoristomaisemien ja vesiputousten. Juna kulki hitaasti, niin maisemia ehti kuvata ja ihailla ikkunasta. Junamatka Cairnsiin kestikin melkein kaksi tuntia. Hienoja kuvia reissulla saatiinkin!

Junaan nouseminen oli kuin olisi astunut ajassa monta vuosikymmentä taaksepäin.
Kauniit, hyvin laitetut junan vaunut olivat kuin menneestä ajasta.
Barron Fallsin luona juna pysähtyi, ja saimme ihailla rauhassa maisemia.
Näkymät junan ikkunasta olivat mahtavia.
Toinenkin vesiputous nähtiin ihan vierestä.

Loading

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *