Australia,  Rockhampton

Hotelleista Queenslandin maaseudulle

Maisemat muuttuivat eilen suuresti, kun kuukauden hotellielämä loppui tältä erää, ja vaihdoimme sademetsät farmielämään. Alkoi tämän reissun arki, eli työnteko paikallisissa perheissä majoitusta ja ruokaa vastaan. Tämän perheen löysimme Workaway-sovelluksesta, tästä myöhemmin lisää.

Hello, Rockhampton! Fly Bonzan siivin perille.

Lentomme saapui Rockhamptonin puolen päivän aikaan. Auto oli varattu etukäteen lentokentältä, sillä farmille ei julkisilla kulkuvälineillä päässyt. Autonvuokraustiskillä kului hetki jos toinenkin, mutta viimein saimme avaimet valkoiseen katumaasturiin, merkiltään Haval. Tulikoe alkoi heti, sillä kumpikaan meistä ei ollut koskaan ajanut vasemmanpuoleisessa liikenteessä. Matka farmille oli n. 15 km lentokentältä, eikä tarvinnut ajaa kaupungin läpi. Rauhallisesti keskittyen, onneksi joka risteyksessä oli kyltti ”keep left”.

Automme, katumaasturi Haval.
Ensimmäistä kertaa vasemmanpuoleiseen liikenteeseen lähdössä.

Oikean tien löydettyämme edessä oli portti. Ehkä se kuuluu avata? Kun seuraava portti johti lehmäaitaukseen, oli jo pakko soittaa lisäohjeita. Ja väärällä tiellä oltiin! Ei sentään paljon hukassa, tarkemmilla ohjeilla oikea tie löytyi helposti.

Portista sisään, vai olemmeko sittenkin väärällä reitillä?

Kolme koiraa juoksi meitä autolle vastaan, ja tunsimme itsemme heti tervetulleiksi perheeseen. Perheen isä Daniel esitteli meille paikkoja, perheen äiti Emma oli pitämässä toiselle tytölle ratsastustuntia. Perheessä on kolme lasta, 10- ja 12-vuotiaat tytöt sekä 5-vuotias vilkas poika. Meidän yöpaikkamme on asuntovaunussa, missä on parisänky ja yhden hengen sänky. Suihku, vessat ja keittiö löytyvät sisältä.

Farmitalo ja sen pihaa.
Meidän majapaikkamme on tämä asuntovaunu. Keittiö ja kylppäri ovat talossa. Ruuat saamme perheeltä, ja syömme heidän kanssaan yhtä aikaa.

Aamulla kävimme kiertämässä farmin 120 hehtaarin alueen autolla Danielin esitellessä tilaa. Farmilla on paljon eläimiä: hevosia, poneja, koiria, kissoja, kanoja, ankkoja, alpakoita, lehmiä, lampaita ja vuohia. Lehmillä on vapaat laidunnusmaat, missä ne saavat kulkea. Ajoimme myös kukkulan päälle, missä Emman vanhempien talo sijaitsi ennen. Puolet farmialueesta paloi vuoden 2018 suurissa maastopaloissa, ja talo sen mukana. Kukkulan rinteillä oli edelleen paljon palaneita, kuolleita puita. Perheen isä oli palon edetessä kastellut tuntikausia alueita, koittaen pysäyttää palon, ja oli siinä onnistunutkin. Perheen talo ja lähes kaikki eläimet säästyivät.

Maisemaa kukkulan rinteiltä. Joukossa oli paljon kuolleita, mustuneita puita vuoden 2019 isojen maastopalojen jäljiltä.
Farmin lehmät laiduntamassa kukkulan rinteillä.
Tilalla on koiria, kissoja, vuohia, lampaita, lehmiä, hevosia, poneja… Ja näitä alpakoita.

Tämän päivän tehtävänä meillä on kitkeä kukkamaata. Perhe lähtee kaupunkiin lasten taidekouluun, ja me jäämme töihin. Pienin saa tulla mukaan töihin, kun isompi tekee koulutehtäviä. Arkityöt ovat siis alkaneet!

Loading

2 kommenttia

    • admin

      Ehdottomasti suosittelen, mahtava tapa reissata pidempään, ja päästä paremmin sisälle kulttuuriin! Me ollaan ihan turistiviisumilla. Sillä saa tehdä työtä majoitusta ja ruokaa vastaan, kunhan ei saa palkkaa. Tämäkin vaihtelee maittain, esimerkiksi Uuden-Seelannin turistiviisumilla ei saa tehdä edes töitä majoitusta vastaan, joten kannattaa tarkistaa maittain. Australian turistiviisumi on voimassa 12 kk, mutta vain 3kk kerrallaan. Tämän vuoksi me olemme nyt ensin Australiassa vajaa 3 kk, sitten menemme pariksi viikoksi Uuteen-Seelantiin, ja tulemme sen jälkeen takaisin tänne.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *