Bali,  Nusa Lembongan

Hei, me ollaan miljönäärejä!

Rahan arvo on täällä aivan eri luokkaa kuin Suomessa, ja vaikka sen periaatteessa tietää, se sekoittaa silti ajatuksia huomattavasti. Singaporen dollarin kurssi oli aika lähellä euroa, täällä taas 100€ on 1,5 miljoonaa! Singaporessa säästettiin, ja käveltiin tavaroiden kanssa hotellilta metrolle ja lentokentälle, koska taksi maksoi n. 50€. Täälläkin säästettiin, ja käveltiin satamasta 600m hotellille. Jälkeenpäin vähän nolotti ajatella, että taksi olisi maksanut 50 000 rupiaa (n. 3€).

Mushroom Beachin rannalla. Onneksi rantaan ja mereen eivät valuuttakurssit vaikuta.

Edullisessa ravintolassa paikallinen riisiruoka maksaa n. 2€, keskihintaisessa 3€ ja kalliimmassa 4€. Budjetilla mennään, joten valitaan ravintolat ja ruuat edullisemmasta päästä. Monesti huomaa valitsevansa jonkun ruuan, kun se on 10k halvempi – eli n. 0,70€. 🤦 Aika turhaa laskemista siis, mutta isot luvut hämäävät.

Majapaikkamme ovat pääasiassa olleet hyvin edullisia, mutta Ramada Encore Seminyakissa maksoi n. 75 euroa – eli yli miljoona rupiaa. Harvoinpa sitä on yövytty hotellissa, jossa yö maksaa yli miljoonan! Onko teitä muita reissaajia kurssit sekoittaneet samalla tavalla?

Loading

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *