Australia,  Woodend

Eläväinen, viehättävä kylä nimeltä Woodend

Tasmania jäi taakse, ja saavuimme Victoriaan. Kolmen viikon ajan kotimme on pieni kylä nimeltä Woodend, joka sijaitsee tunnin matkan päässä Melbournesta. Kylässä on vain n. 6000 asukasta, mutta se on silti hyvin vilkas ja elävä kylä. Täällä on paljon kahviloita, ravintoloita, pieni putiikkeja, kaksi isoa ruokakauppaa ja kirjasto.

Asumme täällä perheessä, Workaway – sivuston kautta. Perhe on aivan ihana, meidät on otettu todella lämpimästi vastaan. Perheen pojat näyttivät heti osaamansa taikatemput, ja ottivat esikoisen mukaan leikkeihin. Ensimmäisenä iltana meitä odotti hyvä ateria punaviinin kera, ja viikonloppuna meidät vietiin jopa kylän keskustaan lounaalle. Lapset otetaan kaikkeen mukaan, ja koitetaan suunnitella asiat pienellekin sopiviksi. Meille myös halutaan esitellä mahdollisimman paljon kaikkea nähtävää lähialueilta. Meillä ei ole autoa, joten on ihanaa, että meidät otetaan joka paikkaan mukaan.

Esikoinen sai kala-altaaseen kolme omaa kalaa. Myöhemmin saamme kuvia, miten hänen kalansa ovat kasvaneet.

Teemme muutaman tunnin töitä päivässä asumista ja ruokaa vastaan. Työtehtävinä on ollut esimerkiksi puutarhanhoitoa, ruohonleikkausta, hiekkalaatikon siivousta ja ruuanlaittoa. Lisäksi yhden päivän vahdimme perheen 9- ja 11-vuotiaita poikia. Ei mitään kovin rankkoja töitä siis. Talo on kaksikerroksinen, ja me asumme yläkerrassa. Käytössämme on kaksi makuuhuonetta, ja WC niiden välissä. Lisäksi yläkerrassa on iso aula lasten leikeille. 2-vuotias onkin saanut sinne jo Playmobileja ja Hot Wheels-radan. Ihan luksustilat majoitukseen!

Talossa on iso piha ko, jossa perheen koira saa olla vapaana.
Talon kaunista puutarhaa.

Talossa on iso, upea puutarha. Vaikka talo on lähes kylän keskustassa, siinä on todella iso piha. Pihassa on monia eri alueita, trampoliini ja liukumäki. Pienillä poluilla on ihana seikkailla ja katsella kauniita kukkia. Pihassa asuu myös koira, ja muutama kana. Aamuisin on tuoreita kananmunia. Pihassa on myös paljon lintuja. Kakadut ja papukaijat tulevat melkein kädestä syömään.

Talon puutarha on kuin satumetsä. Kaunis, hyvin hoidettu ja kukoistava, täynnä pieniä polkuja ja lukemattomia piilopaikkoja.
Papukaijat vierailevat pihalla säännöllisesti.
Samoin kakaduja näkee useita kertoja päivässä. Välillä ne ovat aikamoisia tuholaisia: mekastavat katolla ja heittelevät kaikki terassin pöydällä olevat astiat ympäriinsä.

Saavuimme tänne juuri Halloweenia ennen, ja esikoinen pääsi perheen poikien mukaan Trick or treat – kierrokselle. Kiersimme lähikatuja, kävimme parissakymmenessä talossa, ja lapset saivat mukaansa ison kasan karkkia. Kotona emme ole kiertäneet Halloweenina, koska se ei ole vielä juurikaan tapana meillä päin. Niinpä esikoinen oli aivan innoissaan päästessään kierrokselle mukaan.

Halloween-noita Trick or treat – kierroksella.
Paikallinen karkkivalikoima oli hyvin esillä kierrossaaliissa.

Yhtenä päivänä kävimme kävelemässä läheisellä Mount Macedonilla. Alue oli kaunis, upeita vanhoja puita ja koskematonta luontoa. Joka puolella oli paljon wombatin koloja ja wombatin kakkaa, mutta itse wombatteja ei näkynyt. Ne ovat lähinnä yöeläimiä, ja tulevat yleensä esiin vasta pimeän tullen.

Upeita, vanhoja puita Mount Macedon illat.
Kävelyreittejä Mount Macedonilla oli paljon.

Viikonloppuna Woodendissä oli Farmer’s Market. Keskustan aukio ja puisto täyttyi erilaisista kojuista, joissa myytiin paitsi vihanneksia ja lihatuotteita, myös leivonnaisia ja erilaisia ruokavalmisteita. Maistoimme suussasulavan pehmeitä, gluteenittomia ja maidottomia donitseja. Arnold’s donuts voisi ottaa näistä hieman mallia!

Farmer’s Marketilla oli paljon kojuja ja jos jonkinlaista myytävää. Täältä olisi saanut ihania tuliaisia.
Erilaisia sieniä oli paljon.

Eilen kävimme perheen äidin kanssa läheisessä Castlemainen kaupungissa. Castlemainessa on n. 10000 asukasta, ja sen lähistöllä on kaivettu kultaa 1850-1880-luvuilla. Kaupungissa oli edelleen paljon pienen pieniä taloja, jotka ovat olleet kullankaivajien taloja.

Castlemainen oli kuin suoraan vanhasta elokuvasta.
Talot olivat niin hienoja.

Kaupungissa oli myös iso, kaunis puisto. Lapset viihtyivät leikkipuistossa, ja me aikuiset ihastellen puistoa. Aivan puiston vierestä kulki junarata, mikä oli parasta 2-vuotiaan mielestä. Junia kulki usein, ja ne tuuttasivat ohi mennessään. Myös talomme läheltä kulkee junarata, ja joka kerta junan tuutatessa Milo on yhtä innoissaan. Huomenna pääsemme junaan, kun matkustamme tutkimaan Melbournea. Toivottavasti sekin juna tuuttaa!

Castlemainen kaunis puisto.
Lintuja puistossa oli paljon.
Vastaan käveli myös ankkaperhe.

Loading

6 kommenttia

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  Woodend on itselleni aivan vieras. Miten olette tällaisiin kohteisiin päätyneet? Vai onko niin, että tällaiset kohteet ovat valikoituneet sen mukaan, missä työtä ja sitä vastaan tarjottua asutusta on ollut saatavilla? Kaunis pihapiiri ja kivalta näyttävä alue muutenkin – ja upea tuo papukaija!

  • admin

   Juuri näin, lähinnä sen mukaan, miten on ollut tarjolla hyviä host perheitä (sellaisia, missä myös lapsia). Alueen olemme valikoineet, esimerkiksi nyt jostain Melbournen lähimaastosta, ja edellinen Tasmaniasta. Niistä sitten etsineet sopivia perheitä. Ja hyvä niin, on päästy hienoihin paikkoihin, joihin ei varmasti muuten olisi tullut mentyä!

 • Pirkko / Meriharakka

  Nuo linnut taitavat olla vakiokamaa Australiassa! Me asuimme aikoinaan vaan hotelleissa, mutta kyllä niidenkin terasseilta on otettu yksi jos toinenkin kuva, jossa seikkailee yksi tai useampi isohko ja luultavasti kesyhkö lintu 🙂

 • Elina / elinanmatkalaukussa

  Pienet kylät on ihania ja tykkään itekin hakeutua sellaisiin! Onpa kiva systeemi tuo, että saatte asua paikallisen perheen luona, tehden muutaman tunnin töitä majoitusta vastaan. Ja miten ihania nuo papukaijat!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *