Australia,  Rockhampton

Elämysten täyttämä viikonloppu

Farmiperheen tytär on ollut perjantain ja lauantain hevoskilpailuissa läheisellä hevostilalla. Lauantai-iltana oli kilpailujen päätöshuipennus, palkintojen jako ja grillausta. Meidät oli kutsuttu koko perheenä mukaan, mutta lähdin esikoisen kanssa pienimmän jäädessä isän kanssa sairastamaan (kuume edelleen yli 39 asteessa). Tajusin vasta hetki ennen lähtöä, että tämä tarkoittaa sitä, että joudun ensimmäistä kertaa ajamaan itse vasemmanpuoleisessa liikenteessä, ja vieläpä ilman kartturia!

Pienet viikon ikäiset ankanpojat olivat supersöpöjä.

Ajoimme hevoskilpailuihin farmiperheemme perässä, ja tämä helpotti ajamista huomattavasti. Oli helppo muistaa ”keep left”, kun vaan seurasi toista. Onneksi auto on automaattivaihteinen, niin ei tarvitse vaihdella vaihteita väärällä kädellä.

Hevoskilpailujen näky oli niin täysin sellainen, miksi australialaiset hevoskilpailut voisi kuvitella, että väkisinkin hymyilytti. Jokaisella oli leveälahkeiset farkut, bootsit, kauluspaita ja leveälierinen hattu. Lapsillakin. Itse kilpailut olivat jo ohi, eikä meille oikein selvinnyt, mistä oli kilpailtu. Jonkinlainen hevosten esittely jokatapauksessa, eikä varsinainen kouluratsastuskilpailu. Palkinnoiksi jaettiin ruusukkeita ja hevosten ruokaa.

Hevoskilpailujen palkintojenjakoa seurattiin jännityksellä, vaikkemme tunteneet ketään palkittuja, emmekä tienneet edes kisan sisältöä.

Palkintojen jaon jälkeen oli aika alkaa grillaamaan. Grillissä paistui iso kasa makkaroita ja paistettua salaattia, lisäksi oli tarjolla leipää ”hot dogien” tekoa varten, sekä salaattia. Ihmiset puhuivat keskenään hevosista ja farmitöistä, asioista, joihin oli aika vaikea ottaa kantaa. Kukaan ei ollut kiinnostunut meistä, kukaan ei tullut kysymään ketä olemme ja mistä tulemme, ehkä farmiperheemme oli sen etukäteen kertonut? Tämä tuntui sikäli jännältä, kun täällä muuten ihmiset ovat niin ystävällisiä. Kaupassakaan ei kysytä ”Hei, tarvitsetko apua / mitä saisi olla”, vaan ”Hey how are you?”. Tyydyimme sitten vaan kulkemaan farmiperheen mukana ja rapsuttelemaan joka puolella juoksevia koiria. Joka tapauksessa oli kiva nähdä tämä ja päästä mukaan!

Yksi farmin kolmesta ihanasta koirasta toivottamassa tervetulleeksi retken jälkeen.

Farmiperheemme on ollut todella kiireinen koko viikon, Emmaa olemme hädin tuskin ehtineet nähdä. Sunnuntai oli heillä kuitenkin lepopäivä. Olimme alunperin suunnitelleet lähtevämme tutkimaan Rockhamptonia, mutta pienimmän sairastelu rajasi aktiviteetit farmialueelle. Illalla oli vuorossa seuraava elämys, kun kannoimme ilmapatjat ja peitot nurmikolle, ja verannan eteen levitettiin iso elokuvakangas. Illan pimetessä kankaalle heijastettiin Disney plussasta uusi Pieni merenneito. Ilta oli lämmin, ja peiton alla oli ihana makoilla elokuvaa katsellen. Mikä ihana elämys!

Viikon leppoisana päätöksenä Little mermaid.

Loading

2 kommenttia

  • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

    Mukavalta kuulostavia elämykisä teillä! Vasemmanpuoleisessa liikenteessä on tullut ajettua paljonkin. Varsin näppärästi se on sujunut. Automaattivaihteisella itsekin olen aina ajanut ja voin hyvin ajatella myös, että se on huomattavasti helpompaa.

    • admin

      Eikö olekin! Ja äkkiä tosiaan tuohon vasemmanpuoleiseen liikenteeseen on tottunut, hetki varmasti kestää taas totutella toiseen puoleen Suomessa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *