Australia,  Cairns

Cairnsin nähtävyyksiä – Aquarium ja Botanic Gardens

Cairns on tunnettu erityisesti lähistön luontonähtävyyksistä, joista tunnetuin on luonnollisesti Great Barrier Reef, eli Suuri valliriutta. Lähialueilla olisi paljon muitakin hienoja luontokohteita, kuten Atherton Tablelands ja Daintree Rainforest. Meillä ei kuitenkaan ole autoa, joten nämä kauempana sijaitsevat luontokohteet joudumme jättämään välistä, ja keskittymään siihen, mitä Cairns itsessään tarjoaa.

Lapsiperheiden suosikkikohde on varmastikin Cairns Aquarium, ja sinne mekin suuntasimme. Akvaario oli todella iso, kahdessa kerroksessa. Siellä oli monia eri alueita: liskoja ja kilpikonnia, meren pedot (krokotiilit ja meduusat), mangrovemetsät, paljon erilaisia kaloja sekä tietenkin suuri allas, jonka keskellä ja alla käveltiin haiden ja rauskujen uidessa ympärillä.

Haiden alla kävely oli hienoa, jaksoimme ihmetellä erilaisia haita pitkään.
Erilaisia sammakoita ja liskoja oli paljon.

Lapsista hienointa olivat värikkäät kalat, merihevoset – sekä tietenkin kiehtovat hait. Myös touch tank, jossa pääsi koskettamaan muun muassa korallia ja hain munaa, oli mielenkiintoinen. Akvaariossa oli myös useita eri opastuksia ja ruokintanäytöksi, joita seurasimme hetken. Kaiken kaikkiaan ehdottomasti käymisen arvoinen paikka!

Merihevoset olivat valloittavia.
Lapset ihmettelemässä erilaisia kaloja.
Rauskut olivat hienoja. Tällaisen kun joskus näkisi luonnossa.

Eilen suuntasimme kulkumme puistoalueelle, joka kartasta katsoen sijaitsi aika lähellä hotelliamme. Kävelytietä välillä ei mennyt, mutta onneksi teiden reunat ovat leveitä. Puistoon saapuessamme löysimme ensin ihanan luonnon leikkipuiston! Liukumäkien, kiipeilypölkkyjen ja purojen parissa vierähtikin jokunen tovi.

Mitä kaikkea löytyykään tästä luonnon leikkipuistosta?
Kiipeilyverkkoja, liukumäkiä, kiipeilypölkkyjä, vesihana purojen tekoon… Vaikka mitä!

Sisempää puistosta löytyi kauniit lampia ja jokia, joissa oli nähty lähiaikoina krokotiilejä! Trooppisen metsän keskellä meni kaunis polku, jota pitkin pääsimme puiston toiselle puolelle, Cairns Botanic Gardeniin.

Varokaa krokotiilejä!
Puistossa oli monia vesialueita, kuten tämä pieni järvi.

Kasvitieteellisessä puutarhassa kierrellessä kului hetki jos toinenkin nopeasti. Upeat trooppiset kasvit olivat kauniita. Keskellä puutarhaa oli myös sisäpuutarha, jossa kyltin mukaan elää paljon perhosia. Nyt näimme valitettavasti vain yhden. Kävimme myös puutarhan vieressä olevassa taidenäyttelyssä, ennenkuin jatkoimme kulkua kapeilla poluilla isojen kasvien seassa. Niin kaunista!

Jättimäisiä kasveja kasvitieteellisessä puutarhassa.
Taidenäyttely oli hallissa puutarhojen alueella. Teos ”Riutta”.
Tutustuttiin myös puutarhan keskellä olevaan sisäpuutarhaan.

Loading

2 kommenttia

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *