Australia,  Cairns

Hotelliarkea ja leikkipuistoja

Viime päivien aikana olemme kierrelleet Cairnsia paljon. Keskusta-alue esplanadeineen on tullut tutuksi. Olemme kuitenkin ehtineet rauhoittua myös hotellilla, mitä lapset selvästi kaipasivat aktiivisen Balin loma jälkeen. Olemme uineet paljon, ja makoilleet huoneessakin rauhassa lueskellen. Hotellissa on kolme uima-allasta, joista isoin on tehty laguuniksi. Laguunissa on myös hiekkaranta hiekkaleikkejä varten. On pesty pyykkiä ja leikitty muutamilla mukana olevilla leluilla.

Isompia hankintojakin on tehty, kun esikoinen tarvitsi uuden puhelimen. Sitä varten suuntasimme keskustan liepeillä olevana isoon kauppakeskukseen, Cairns Centraliin. Kiersimme kaikki puhelinkaupat, eli operaattoreiden omat kaupat, sekä JIBI HIFI:n.

Pyykkipäivä on noin kerran viikossa, siihen asti riittävät mukana olevat vaatteet. Balilla pyykit pestiin pesulassa n. 4 euron hintaan, täällä samaan hintaan saa pestä itse hotellin koneilla.
Hotellilta löytyy myös pieni minigolf. Ratoja oli 9, ja pelasimme radan kahdesti läpi.

Telstran kaupassa oli todella hyvä tarjous Samsungin perusmallin puhelimesta, ja olimme jo ostamassa sitä. Myyjä kuitenkin muistutti, että puhelin on SIM-lukittu, eli sitä voi käyttää vain Telstran SIM-kortilla. Hän kertoi kaikkien Australiassa liittymäkaupoissa myytävien puhelimien olevan SIM-lukittuja, ja lukitus on elinikäinen. Silloin muistin, että niinhän se monessa maassa on, taisi olla Suomessakin aikoinaan.

Takaisin siis JIBI HIFIin, mikä oli liittymäkauppoja hieman kalliimpi, ilmeisesti juuri siksi, koska puhelimet eivät olleet lukittuja. Operaattorit antavat puhelimista hyviä alennuksia saadakseen operaattorille asiakkaan. Täältäkin löytyi kuitenkin hyvä tarjous Motorolan puhelimesta, ja lapsi sai loistavan puhelimen edullisesti.

Olemme kiertäneet paljon myös muita keskusta-alueen kauppoja, tehneet pari turistiostosta (magneetti pitää saada muistoksi jokaisesta vieraillusta maasta tai erityisestä paikasta), käyneet Woolworthsissa ruokaostoksilla ja käyneet syömässä sushia, jota koko perhe rakastaa, mutta Balilla ei uskaltanut syödä. Lapset pääsivät ensimmäistä kertaa sushiravintolaan, jossa annokset pyörivät hihnalla pöytien välissä!

Orient Express Sushi Train tarjosi hyvää sushia suht edullisesti.

Pääasiassa olemme kuitenkin syöneet huoneessamme. Huoneemme sähköpannu on toimiva vekotin, ja sillä olemme saaneet yllättävän hyvin ruuat tehtyä. Ruoka täällä on yllättäen jopa Suomea kalliimpaa, ja valmisateriat aivan mielettömän hintaisia! Meillä oli ennakko-oletus, että tämäkin olisi eineksien ja puolivalmiin ruuan paratiisi esimerkiksi USA:n ja Britannian tapaan, mutta valmisaterioita on aika vähän Suomen eineshyllyihin verrattuna, ja ne maksavat 5-8€ per ruoka. Ei kovin kannattavaa siis pidemmän päälle!

Ruoka muutenkin on hyvin luonnollista, marinoituja lihoja ei löydy kuin tiskissä, kaikki valmiiksi pakatut lihat ovat marinoimattomia. Valmiiksi silputtuja salaatteja ja vihanneksia ei löydy paljoakaan. Täältä on siis helppo löytää allergiselle puhdasta ruokaa!

Cairnsin Esplanadi on monta kilometriä pitkä, ja sen varrella on useampi puisto. Kävelimme eilen Esplanadin vartta, ja pysähdyimme kokeilemaan treeniä ulkokuntosalille, lapset virkistyvät splash parkissa ja leikkivät isossa puistossa, jossa oli tietenkin myös kahvila. Jotain koko perheelle siis.

Muddy’s playgroundin splash park, jossa oli kiva viilentyä kuumana päivänä.
Puisto oli muutenkin kiva ja monipuolinen, aika meni lapsilla nopeasti täällä.

Rantavedessä seisoo usein pelikaanien lauma, ja paljon muitakin meille ihmeellisiä lintuja on nähty. Pienet papukaijat pitävät kovaa konserttia vehreissä puissa. Hotellimme edessä lensi kakadu. Australian brushturkey kulki kanssamme puistossa. Lisäksi olemme nähneet paljon lintuja, joita emme ole tunnistaneet. Huomenna lähdemme käymään läheisellä metsä/puistoalueella!

Pelikaaneja esplanadin vieressä rantavedessä.
Yksi erikoisista linnuista, joita olemme nähneet. Tiedätkö tämän nimeä?

Loading

2 kommenttia

  • Eila / Metkaamatkustelua

    Olen vasta löytänyt bloginne ja ruvennut lukemaan mielenkiintoisia juttujanne ja samalla herättänyt eloon vuosikymmenien haaveen snorklailusta Suurilla valliriutoilla eli olisiko se sittenkin vielä mahdollista seniorille. Lintuharrastaja mieheni arveli, että viimeisessä kuvassa oleva lintu on Australianpyhäiibis, The Australian White Ibis, Threskiornis mollucca. Mukavaa jatkoa reissullenne ja lisäpostauksia odotellen.

    • admin

      Kiitos miehellesi tunnistuksesta, tämä se varmasti on! Toivottavasti haaveesi toteutuu, ehdottomasti se on mahdollista. Tuolta löytyy sopivia retkiä kaikenikäisille.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *