Australia,  Brisbane

Brisbane – luontoa keskellä pilvenpiirtäjiä

Muutaman lepopäivän jälkeen uskaltauduimme kohti Brisbanen keskustaa. Tällä kertaa bussi tuli ajoissa, ja junallakin pääsimme perille asti. Brisbaneen tutustumisen aloitimme Roma Street Parklandin puistosta. Puisto oli hieno, iso alue suihkulähteineen ja leikkipuistoineen. Puisto on jaettu useisiin eri tyyppisiin alueisiin, joista osa oli varattu istutuksille, osa oleskelulle ja grillaukselle, osa taas kävelyille. Liskoja puistossa oli todella paljon joka puolella, niitä oli hauska seurata.

Roma Street Parklandin kauniita istutuksia.
Puistossa oli paljon erilaisia suihkulähteitä ja vesiputouksia.

Puistosta matka jatkui kohti keskustan shoppailualueita esikoisen pitkään toivomaa sushibuffetia. Shabuhouse tarjosi sushi- ja shabubuffetia. Shabun, eli hotpot, syöminen oli meille ensimmäinen kerta. Buffetista valittiin liemipohja, johon valittiin mieluisat raaka-aineet kasvisten ja lihojen valikoimasta. Ainekset kokattiin omalla paikalla, liemikulhossa jokaisen omalla induktiolevyllä, ja buffetpöydästä valittiin mieluisat kastikkeet valmiin ruuan päälle.

Ensimmäistä kertaa testaamassa shabu buffetia, ja hotpotia. Hyvää oli, ja valinnanvaraa riitti.

Ruokailun jälkeen kiertelimme Queen Street mall:in kaupoissa, ja jatkoimme matkaa sillan yli joen toiselle puolelle, South Bank Parklandsiin. Joen yli kulkee myös julkisen liikenteen ferryjä, jotka n. 15 minuutin välein kulkevat tiettyä reittiä joella risteillen, julkisen liikenteen maksun hinnalla. Lisäksi joella risteilee ilmainen ferry puolen tunnin välein. Meillä oli kuitenkin vain lyhyt matka sillan yli, joten ferryä ei tarvittu.

Ferryt liikennöivät tiheästi joen molemmin puolin.

South Bank Parklands on iso alue, jossa on iso leikkipuisto, laguunimainen uima-allas ja kävelypolkuja. Alue on tehty kotoisaksi monenlaiseen oleskeluun. Täällä kului helposti monta tuntia lasten kanssa, sekä puistossa että uima-rannalla.

South Bank Parklandsin iso uimalaguuni oli houkutellut paljon ihmisiä uimaan lämpimän päivänä.
Uimalaguunin lähellä oli iso alue metsää, ja siinä mahdollisuus sademetsäkävelyyn.

Tänään kävimme Lone Pine Koala Sanctuaryssa, puolen tunnin bussimatkan päässä keskustasta. Puisto on maailman vanhin ja suurin koalasuojelualue, joka on perustettu vuonna 1927. Puistossa on yli 100 koalaa, ja lisäksi paljon muita Australian eläimiä. Puistossa oli iso wallabien ja kenguruiden free range -alue, jossa niitä sai syöttää ja silittää. Täällä viihdyttiinkin pisin aika koko puistossa. Kengurut olivat todella kesyjä, söivät kädestä ja tulivat silitettäviksi. Myös emut viihtyivät vapaana täällä alueella.

Kenguruiden syöttäminen ja silittäminen oli molempien lasten suosikkipuuhaa. Tällä alueella viihdyttiin pitkään.
Yhdellä kengurulla oli poikanen, eli joey, pussissaan.

Lisämaksusta koalaa pääsi silittämään, tai sen sai ottaa syliin. Esikoinen oli toivonut tätä pitkään, joten sai koalakuvan nimipäivälahjaksi. Koala oli yllättävän painava, ja kynnet olivat terävät, mutta ihana ja pehmoinen se oli.

Paljon odotettu ja toivottu hetki: saada koala omaan syliin. ❤️

Meidän viimeinen host-perhe joulukuulta peruuntui, ja illalla kävimme tapaamassa yhtä mahdollista host-perhettä. Kävimme kävelemässä Brisbane River walkin, hienoissa maisemissa. Perhe vaikutti kivalta, mutta heidän suunnitelmat joulukuulle olivat vielä sen verran auki, että tarkemmin asioihin palataan lähempänä.

Brisbane ja Story Bridge. Kaunis näky ilta-auringon valossa.
Brisbane Rivel Walkilta nähtynä.

Kaiken kaikkiaan Brisbane oli todella kiva kaupunki, suurkaupunki, muttei silti liian valtava. Joki antoi kaupungille kauniin ilmeen ja sen avulla kaupunkia oli helppo hahmottaa. Kaupunkiin oli tuotu paljon luontoa ja hyviä paikkoja viettää aikaa, kuten Southbank Parksland ja River Walk. Täällä viihtyisi pidemmänkin aikaa.

Loading

4 kommenttia

  • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

    Brisbane on kiva kaupunki!

    Shabushabu on omaan mieleeni. Harmi, kun sellaiseen ei Suomessa (ainakaan pääkaupunkiseudun ulkopuolella törmää). Erittäin herkullista. Australiassa ei taideta ollakaan ikinä sushia syöty; olisi ollut kiva nähdä niistä lisää kuvia!

  • finintirol

    Kivaa tekemistä lapsille eläinten kanssa, minäkin kyllä menisin rapsuttelemaan 🙂 Söpöjä otuksia, mutta tosiaan terävät kynnet on noilla kenguruillakin. Ei huvittaisi joutua niiden kanssa eripuraan.
    Kivan aurinkoisia kuvia ja päivän tarinaa 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *