Australia,  Sydney

Bondi Beachilta Coverley Beachille

Sydneyn tunnettuja kohteita ovat keskustan nähtävyyksien lisäksi myös upeat rannat. Bondi beach on monelle tuttu, ja sen hengenpelastajien työtä on Suomessakin seurattu jo vuosia Rantavahdit -ohjelmassa.

Rannalle asti ei päässyt metrolla, vaan vaihdoimme loppumatkaksi bussiin. Busseille oli pitkät jonot, mutta busseja tuli jatkuvasti ja jono eteni nopeasti. Pian olimmekin jo rannalla. Bondi Beach oli pitkä, valkohiekkainen ranta, ja todella täynnä ihmisiä. Aallot olivat isoja, ja vedessä olikin paljon surffaajia, sekä useampi surffitunti.

Bondi beach oli täynnä uimareita, surffaajia ja auringonottajia.

Hengenpelastajien vartioima alue osoitetaan aina lipuilla. Vaikka Bondi beach oli pitkä, ei lippujen välinen alue ollut montaa kymmentä metriä. Niinpä lähes kaikki vedessä olevat ihmiset olivat kasaantuneet samaan paikkaan. Mekin menimme esikoisen kanssa rantaveteen nauttimaan aalloista. Vaikkei vettä ollut edes vyötäröön asti, pyyhkäisivät aallot välillä pään yli.

Lippujen välisellä alueella ihmiset olivat kuin sillit suolassa. Muualla vedessä oli tyhjää. Hengenpelastajia oli paljon. Osa seurasi tilannetta rannalta, kaksi oli vedessä valmiina lähtöön.
Aallot olivat todella korkeita. Me pysyttelimme suosiolla matalassa vedessä.

Uituamme tarpeeksi lähdimme kävelemään Coastal Walkia kohti Clovelly Beachia. Kävelytie seurasi rantaa, ja sitä reunustivat upeat veden muovaamat kalkkikivikalliot. Kallioista näki, että joskus kauan sitten nekin ovat olleet veden alla.

Kalkkikivikalliot.
Kalkkikivi muodosti myös luolia ja syvennyksiä.

Niemenkärjestä, Mackenzie pointilta näkyi hienosti kolmelle rannalle. Niistä ensimmäinen oli koiranulkoiluttajien suosiossa, ja kahdella muulla oli life guardit valvomassa uintia. Kyltti kertoi Tamara Beachin olevan suljettu liian kovien aaltojen vuoksi, mutta veteen sai mennä vyötäröä myöten kahlaamaan ja kellumaan aalloissa. Kaikki syvemmälle menijät kuulutettiin heti takaisin.

Kolme rantaa vieri vieressä, kauimpana Bronte Beach, keskellä Tamara Beach ja lähimpänä pienempi, koirien suosima ranta.
Tamara Beachin olosuhteet. Vesi oli kylmää, 17-asteista.
Ranta suljettu uimiselta.
Life guardit Tamara Beachillä.

Eteenpäin kävellessämme ohitimme kauniin Waverley Cemeteryn. Vanhalla hautausmaalla oli vieri vieressä ristejä ja hautakiviä.

Waverley Cemetery on avattu vuonna 1877.
Upeat näkymät Coastal Walkin reitiltä.

Hautausmaalta matka jatkui vielä Burrows Parkin ohi Clovelly Beachille. Kaikkineen matka oli reilu neljä kilometriä, ja sisälsi paljon portaita, mutta vielä enemmän upeita maisemia. Ehdottomasti reitti, mikä kannattaa kävellä, jos Sydneyssä on.

Coastal Walkin upeita maisemia.

Loading

6 kommenttia

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *