Matkavalmistelut

15 tuntia lentokoneessa pienten lasten kanssa. Rentouttavaa vai kaaottista?

Matkaan lähtemisessä yksi kovasti mietityttänyt asia oli, miten lapset, erityisesti 1,5-vuotias, jaksaa 15 tuntia lentokoneessa. Ensin vajaa 7 tuntia Dohaan, jossa vaihto välillä klo 00-03, ja sitten 8 tuntia Singaporeen. Ei houkuttelevin yhtälö lasten kanssa. Mielessä oli myös esikoisen Thaimaan matka hänen ollessaan 2-vuotias – lapsi nukkui yölennolla kokonaisen tunnin, kaikkien muiden iloksi. Mutta hei, me tehtiin se, ja Singaporessa ollaan!

Vanhempani ovat auttaneet meitä todella paljon kesän aikana matkasuunnitelmissa ja muutossa, ja veivät meidät eilen myös Helsinki-Vantaalle. Kauhean tavaramäärän kanssa sanottiin heipat, ja huokaisimme helpotuksesta, kun tavarat katosivat liukuhihnojen uumeniin. Meillä oli hyvin aikaa kentällä, mutta laukkujen vienti ja turvatarkastukset veivät sen verran aikaa, että ehdimme vain hakea Burger kingistä lähtöevästä. Ja sitten matkaan sinivalkoisin siivin!

Esikoinen valvoi ensimmäisen lennon lähinnä koneen ruudun voimin. Kaikkea katsottavaa ja pelattavaa löytyi. Pienempi nukahti puolessa välissä lentoa muutamaksi tunniksi. Dohassa suunnittelimme menevämme Osuuspankin Lounge keyn turvin huilaamaan väliajoiksi loungeen, mutta ilmeisesti monella muulla oli sama ajatus. Vain yksi lounge oli muille kuin businessluokassa matkustaville, ja sinne oli mielettömän pitkät jonot. Kenttä oli muutenkin iso, ja todella ruuhkainen näin keskellä yötäkin. Kolme tuntia kului nopeasti vain kahvilla käyden ja kenttää ihmetellen.

Dohan kentän ruuhkaa klo 2 yöllä.

Dohan päässä bussi vei meidät lentokoneeseen, ja kentältä ulos mennessä vastaan tuli niin sankka kosteus ja lämpö, että silmälasit menivät huuruun ja kosteus tunki vaatteisiin. Keskellä yötäkin lämpötila lähenteni 40 astetta. Mikä vaan tuntuisi tämän jälkeen viileältä!

Hei hei, Doha!

Seuraavan koneen, Qatar Airwaysin, noustessa ilmaan, koko perhe nukahti samantien, ja nukkui muutaman tunnin oikein hyvin (no niin hyvin kuin lentokoneessa voi nukkua). Pienintäkään ei tarvinnut viihdyttää, kun hän nukkui lähes koko lennot. Qatar oli maineensa veroinen, tarjoilu pelasi ja ruoka oli lentokoneruuaksi hyvää, lapset saivat puuhapussit ja myös alkoholijuomat olivat ilmaisia. Singaporessa oltiin aikataulun mukaan.

Singaporen kentällä aikaa kului vielä 2 tuntia ensin matkustusilmoituksen tekoon, ja sitten passijonossa. Jos siihen asti olimmekin päässeet vähällä viihdyttämisellä, nyt tarvittiin kaikki keinot lasten pitämiseksi edes jotakuinkin tyytyväisenä. Taksien tavaratilat olivat pieniä, joten meidän tavaramäärällä täytyi ottaa kaksi taksia hotelliin päästäkseen. Mutta perille pääsimme, kirjauduimme sisään Hotel Traveltineen, ja nyt lähdemme rentoutumaan matkan jälkeen hotellin kattouima-altaalle. Tätä on odotettu!

Tätä on odotettu – uimassa Hotel Traveltinen uima-altaalla!

Loading

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *